Weekendhike rondwandeling Molenhoek

17 oktober 2010. Voor de tweede keer ben ik gaan wandelen met groep via de weekendhike site. Ik had al een keer eerder met hun gewandeld (geen verslag van), toen samen met Geertje. Zij zou deze keer ook mee gaan, maar belde af omdat ze ziek was (beterschap nog).

Verzamelpunt was bij station Mook-Molenhoek. De bedoeling was om een rondwandeling te doen over de Mookerheide van zo ongeveer 16 km. Diegene die de wandeling organiseerde had een route van Ontrack.

Het leuke van zo’n groepswandeling is dat je niet alleen hoeft te wandelen, en je ontmoet allemaal nieuwe mensen. Minpunt is wel dat je ook wel mee moet. Het tempo zou volgens de planning rustig zijn, maar er zat meteen een vrij stevige pas in. Je moest wel opschieten als je ook nog foto’s wilt maken.

Het gebied van de Mookerheide blijft natuurlijk hartstikke mooi. Er zijn veel verschillende routes, maar bijna allemaal komen ze wel langs de bekende plekken. Zo zat er ook duidelijk een overlap in met de route die ik een tijdje terug liep vanuit Groesbeek. Bij Plasmolen was er gelegenheid voor een kop koffie/thee met overheerlijke zelfgemaakte appelgebak. Ben even vergeten hoe dat restaurant heette, maar er zaten daar 3 restaurants langs een drukke weg, en het was de meest rechtse.

Op een gegeven moment had ik het idee dat we wat van de route afweken. Er moest regelmatig gecontroleerd worden waar wij zaten. Diegene die het organiseerde gebruikte o.a. een gps apparaat en diverse plattegronden. In het laatste stuk lag het tempo ook wel erg hoog. Ik vraag mij nog steeds af waarom. Deed ook wel afbreuk aan zo’n wandeltocht. Verder weinig te klagen, weer was uitstekend te noemen, in begin wel wat koud. De contacten in de groep waren ook leuk. Misschien een volgende keer (als die er komt) beter.

Foto’s zijn terug te vinden door hier te klikken.