Pieterpad deel 18 en 19, Groesbeek – Gennep – Vierlingsbeek

Groesbeek – Gennep

Op zaterdag 28 april 2012 heb ik samen met Geertje de 18de etappe van het Pieterpad gelopen. Deze 16 Km lange route gaat van Groesbeek naar Gennep. We zijn met de auto naar Groesbeek gereden. En na even zoeken hadden wij daar een parkeerplaats gevonden zonder blauwe zone markering (achter de Scapino). Het eerste gedeelte van de wandeling gaat door erg heuvelachtig gebied. Hoogste punt ligt dan ook iets boven de 70m. Het is een heel mooi gebied om te wandelen, dus we hebben ook vrij veel foto’s gemaakt, waardoor we ook niet echt opschoten. Je gaat onder meer over de St. Jansberg. En sommige stukken grenzen aan Duits grondgebied.

Halfweg de route heb je restaurant zitten, waar wij even hebben genoten van koffie en een stuk Limburgse vlaai. Vanaf hier loop je pas weer over verharde wegen. De tweede helft was dan ook wel een stuk minder mooi. Eindelijk in Gennep aangekomen, zijn wij met de bus terug gegaan naar Groesbeek. Maar dat ging niet helemaal zoals gepland. Volgens Geertje konden wij in Mook overstappen op de bus die van Mook via Groesbeek naar Kleve rijdt. Echter kwam die bus niet opdagen. Dus na een uur in Mook verspild te hebben zijn we met de bus verder naar Nijmegen gegaan, en daar hebben wij weer een bus naar Groesbeek gepakt. Al met al zijn we op die 16Km toch nog hele een dag bezig geweest.

Thuis nog even gekeken hoe het zat met die bus verbinding. Hij blijkt in februari 2012 te zijn opgeheven ivm te weinig belangstelling.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gennep – Vierlingsbeek

Zondag 29 april vetrokken wij weer rond 08.00u richting Gennep. De auto konden wij daar makkelijk kwijt bij het busstation. Er is daar een kleine P+R parkeerplaats. Wij zijn echter wel de dag ervoor bij een andere bushalte opgestapt dus we hadden de route door het centrum van Gennep overgeslagen. Net buiten Gennep loop je al weer snel door de bossen. Wederom is het daar heuvelachtig, maar lang niet zo hoog als bij de St. Jansberg. Het is wel een leuk stuk om te wandelen, echter minder mooi om er veel foto’s te maken zodat we deze keer wel een stuk beter opschoten.

Net voor Afferden kun je bij mensen thuis genieten van een goede kop koffie en eigen gemaakt appelgebak. Dit koffie punt staat ook aangegeven in het boekje. Bij Afferden ga je met de veerboot de maas over. Aan de andere kant loop je door een heel ander natuur gebied, de Maasheggen. Hier zijn weilanden dmv begroeiing met diverse hagen van elkaar gescheiden. Door de vele hagen is dit een uitstekend gebied voor vogels. Dit gedeelte is wel aardig modderig. Verderop kom je nog in een klein stuk bos terecht. En daarna volgt al snel Vierlingsbeek. Hier zijn we een stukje doorgelopen naar het station en hebben daar de trein gepakt naar Boxmeer. Hier hoort elk uur een bus te rijden (lijn 93) naar Gennep. Er stonden daar echter nog mensen te wachten die zeiden dat de bus van 14.15u nog niet was geweest. Gelukkig kwam die van 15.15u wel. In Gennep aangekomen zijn we nog even naar het oude centrum van Gennep gegaan. En hebben daar nog wat op een terras iets gedronken.

Deze slideshow vereist JavaScript.