NS wandeltocht Vughtse Lunetten tweede keer

Deze NS wandeltocht heb ik al eerder gelopen op 31 januari. Maar deze keer, 2 oktober 2010, gingen er nog 2 anderen mee, Patricia en Geertje (Marjon was ziek). Met dit groepje proberen wij regelmatig iets af te spreken om te gaan wandelen. Ik zet daarvoor niet altijd iets op deze blog. En dit stukje is eigenlijk ook wel vrij laat geschreven. Punt voor verbetering bij mijzelf 😉

De vorige keer vond ik hem niet zo geweldig. Maar toen liep ik hem in de winter, terwijl nu het bijna herfst is dat je er dan toch anders tegen aan kijkt.

We zijn ook op een ander pint begonnen, bij station de Vliert. Vandaar uit liepen wij langs de Ijzeren vrouw (meertje) naar de binnenstad. Aan de Parade werd eerst even genoten van koffie met, hoe kan het ook anders, een Bossche Bol. Van hieruit hebben wij de wandeling opgepakt.

De route loopt langs de oude stadswal, en daarna een druk weg overstekend richting de Isabel Kazerne. In dat stuk was men nog steeds bezig met werkzaamheden. Na de kazerne kom je uiteindelijk bij een kanaal terecht, wat ik de vorige keer vrij saai vond maar nu er beter uitzag. Het was wel vrij drassig overal. En het keek al vrij herfstachtig met al die paddenstoelen en vallen bladeren. En dat terwijl het nog zo vroeg was voor de herfst. Hierna kom je bij een stuk bos terecht nabij Kamp Vught. De markering is hier en daar wel aangepast en beter geworden. De vorige keer was dat toch wel een probleem. Uiteindelijk zijn wij, met een klein beetje regen, bij station Vught aangekomen.

In Den Bosch moesten wij nog overstappen om de trein naar station Den Bosch Oost te komen, waar de auto in de buurt stond. Daar besloten wij om toch nog even Den Bosch in te gaan. Naar een paar winkels bezocht te hebben, zijn wij nog even wat gaan drinken op een terrasje (het was toen weer droog). Ter afsluiting zijn wij bij Geertje thuis gaan eten.

De foto’s zijn terug te vinden door hier te klikken.