Wandeltocht Ooijkiek

Een beetje erg laat bericht over een wandeltocht gelopen op 6 september 2009. Deze tocht van 11 km is te vinden op de site van Ontrack. Start en finish zijn in het plaatsje Beek-Ubbergen, net boven Nijmegen in het gebied bij Berg en Dal / Groesbeek. De bedoeling was om deze dag te gaan wandelen met Patricia, maar onverwacht gingen ook Marjon en Geertje mee. Deze tocht is een samengestelde route en wordt dus niet gemarkeerd.

Het was een lekkere dag om te wandelen. De tocht start in Beek-Ubbergen en in begin heb je een stuk van het kabouterpad wat daar loopt.

De tocht begint behoorlijk heuvelachtig, om vervolgens over te gaan in een poldergebied, Ooijpolder. Hier heeft een ook een oversteek met een handbediende veerboot. Ook komt men hier door Nederlands kleinste dorp. Na de tocht door de polder, krijg je weer een pittige klim naar de Duivelsberg met een aardig uitzicht.

Vlak hierna kom je bij een leuk pannenkoekhuisje met een groot terras en speeltuin. Let hier wel goed op met de route beschrijving. Hier staat dat je linksaf moet via het terras. Je bent dus verplicht op het terras te gaan zitten 😉

Als je dat niet doet dan is het vanuit de richting die je komt net voor het terras rechtsaf. Het is maar dat je het weet.

Na een flinke afdaling en weer een stukje klimmen kom je uit in Berg en Dal en een klein stukje verder ben je weer terug in bij het begin punt. Leuke en pittige wandeling. Er lopen daar meerdere routes en het is zeker de moeite waard.