NS wandeltocht Warnsborn

Wederom een verlaat bericht. Dit keer over NS wandeltocht Warnborn. Deze tocht heb ik op 13 september 2009 gelopen met Sonja. Het begon wel slecht. Het regende op het moment dat ik weg wilde gaan. Nog maar even gewacht en daardoor genoodzaakt om met de auto naar Arnhem te gaan. Helaas was er één of andere hardloopwedstrijd aan de gang. Dus het was lastig om in de buurt van het station te komen. Gelukkig was het toen wel droog.

De tocht loopt van Arnhem naar Oosterbeek (10 km) maar je kan ook doorlopen naar Wolfheze (18 km). Het eerste stuk heeft een overlap met een andere NS wandeltocht,Stenentafel welke ik al eerder heb gelopen. Zie ook andere berichten in mijn blog. Het begint bij park Sonsbeek alleen aan het eind van dat gebied ga je niet rechtsaf maar rechtdoor. Wederom loop je door een mooi natuurgebied. Helaas begon het onderweg wel weer even te regenen. Gelukkig zaten wij toen wel net binnen in een mooi hotel dat een stukje voor Oosterbeek ligt.

Bij Oosterbeek aangekomen vonden wij het nog te vroeg om te stoppen. En aangezien het weer beter werd, besloten wij om door te lopen naar Wolfheze. Op papier leek dat niet zo heel veel verder. Maar dat viel toch nog een beetje tegen. Het waren vrij lange stukken. Wel een mooi gebied. Het was alleen jammer dat de heide er slecht bij stond. Het tweede gedeelte is overigens wel een stuk beter aangegeven dan het eerste gedeelte van de tocht. Al bij al wel een leuke tocht om te doen. Na afloop gegeten bij een restaurant vlak bij het station van Wolfheze. Was erg goed.