Wandelen in natuurgebied bij Deventer

Op zaterdag 11 juni 2011 ben ik met Jeroen gaan wandelen in het natuurgebied aan de andere kant van de IJssel t.o.v. Deventer. Wij hadden twee korte routes uitgezocht die op elkaar aansloten te weten:

http://www.vvvdeventer.nl/nl/shop/wandelroutes-webshop/sub,2/pid,23/hazepad-de-ossenwaard

http://www.vvvdeventer.nl/nl/shop/wandelroutes-webshop/sub,2/pid,24/hazepad-t-schol

Beide routes (ongeveer 6km per route) zouden volgens de website bewegwijzerd zijn, maar voor de zekerheid zijn wij eerst langs de VVV gegaan om die boekjes te halen. Dat was maar goed ook. Bij de eerste route zagen wij de markering pas bijna op het eind van de route. Die tweede route was iets beter gemarkeerd, maar ook daar ontbraken op heel veel de markeringen. In de boekjes zelf staat de route vrij aardig aangegeven in een plattegrond. In de boekjes staat alleen een omschrijving van bepaalde gebieden/bezienswaardigheden in die buurt. Dus niet een echte omschrijving van de route zelf.

Beide routes beginnen aan de Worpzijde van Deventer. Deze is te bereiken is via het pontje wat over de IJssel vaart. Je hebt daar ook een hotel en camping liggen.

We begonnen met de Ossenwaard route. Aan de hand van de plattegrond in het boekje hebben wij het beginpunt gevonden en zijn wij gaan lopen. De route gaat door natuurgebied de Ossenwaard. Je loopt eerst door een soort parkje en vervolgens maak je een lus via de dijk, een stukje langs het spoor, weer een stuk dijk, een bewoond gebied, weer een stuk dijk en weer terug langs de IJssel Het gebied is wel aardig te noemen, maar niet zo dat je denkt van oh wat erg mooi.

De tweede route ’t Schol pakt een ander stukje van de IJssel Dit is meer landbouwgebied en stelt nog minder voor dan de andere route. Het enige mooie wat je hier onderweg ziet is de molen die dienst doet als houtzagerij en een prachtig landhuis met een hele mooie tuin waar je om heen loopt en.

Onderweg hadden we even een buitje en op het eind waren wij net op tijd binnen in het hotel wat daar bij het beginpunt staat, want toen begon het toch wel even heel hard te regenen. Het hotel is overigens wel erg aan de prijs . Toen het weer droog was, zijn we met het pondje weer terug naar het centrum van Deventer gegaan en even over de kermis gelopen om vervolgens weer op een terrasje te eindigen. Ter afsluiting zijn wij nog ergens een hapje gaan eten. Foto’s zijn te vinden door hier te klinken.