Pieterpad deel 7 en 8 Sleen – Coevorden, Coevorden – Hardenberg

Sleen – Coevorden

10 en 11 december 2011 zijn Geertje en ik weer verder gegaan met het Pieterpad. Ook dit weekend stonden er 2 etappes gepland. De eerste etappe op zaterdag ging van Sleen naar Coevorden, een tocht van zo’n 21 km. In alle vroegte vertrokken wij met Geertjes auto richting Hardenberg (daar hadden wij ook onze overnachting). Na de auto bij het station gezet te hebben gingen we verder met de trein naar Emmen. Op het station van Emmen hadden we nog even tijd om een kop koffie nemen alvorens we met de bus naar Sleen vertrokken.

Al snel pikten wij de route in Sleen weer op en trokken wij verder. Sleen bleek toch wel iets groter te zijn dan wat ik eerst had gedacht. Er werd ook ergens de temperatuur aangegeven, die was -1 graden Celsius. Dus erg koud. De route naar Coevorden liep voornamelijk door open gebied en langs verharde wegen. We hadden dus wel aardig wat last van de koude wind.

Op bepaalde gedeeltes liepen wij langs diverse kanalen. Onderweg is er niet heel veel qua horeca. Vlakbij een brug kwamen wij bij een hele kleine boerencamping waar een bord stond dat er ook koffie, thee en soep te halen was. In de schuur die verbouwd was tot kantine, kon je dmv zelfbediening koffie, thee of cup-a-soup pakken. Dit tegen een klein prijsje. Geld achterlaten in een pot. Ook wel handig dat je daar even gebruik kunt maken van de wc’s.

Daarna liepen wij verder richting Dalerveen. Hier had men al een weiland onder laten lopen met water voor de ijsbaan. Grappig om te zien. Na een stuk doorstappen eindigden wij in Coevorden. Hier vind je nog een klein kasteel en nog wat andere leuke gebouwen. Omdat wij geen overnachting in Coevorden hadden gevonden, zijn wij met de trein teruggegaan naar Hardenberg (10 minuten). Wij wilden met de auto naar ons logeeradres gaan, maar hadden even moeite om de deur aan de bestuurders kant van Geertjes auto open te krijgen. Adres is terug te vinden op http://www.luggers.nl. Dit is tot nu toe wel 1 van de leukste verblijven. We hadden een woonkamer (uit grootmoedertijd), een keukentje (geen bestek/borden weinig pannen), douche/wc ruimte en 2 slaapkamers ter beschikking met een eigen ingang. Kortom veel privacy en veel ruimte.

Die avond zijn wij gaan eten bij een pannenkoekenrestaurant (http://www.rheezerbelten.nl) die vlakbij zat en hebben wij daar genoten van een goed gevulde pannenkoek.

Coevorden – Hardenberg

De volgende dag, na een goed ontbijt, vertrokken wij weer naar het station van Hardenberg. We hadden een beetje mis getimed, op zondag rijdt de trein maar 1 keer in het uur. Dus moesten wij even wachten. Deze dag was het wel een stuk bewolkter en voelde iets minder koud aan. De tweede etappe loopt van Coevorden naar Hardenberg en is zo’n 19 km lang. Ook dit stuk loopt voornamelijk door open gebied. Midden in een weiland kom je op eens een “schuilplekje” tegen waar een koelkast staat en een bankje. Helaas stond er niks in de koelkast, maar volgens de bordjes is daar wel normaal koffie te pakken.

We liepen verder en kwamen uiteindelijk in Gramsbergen uit. Net over de brug vind je een klein café annex bierbrouwerij. Daar hebben wij ons even opgewarmd en te goed gedaan aan de eigen gemaakte erwtensoep. Even verderop bij de kerk staat een beeldje ter ere van de Pieterpad wandelaars. Van hieruit is het nog een aardig stuk lopen naar Hardenberg. Uiteindelijk waren wij tegen de schemering weer in Hardenberg. Aangezien wij de avond ervoor niet echt in Hardenberg geweest waren, kwamen wij er nu achter dat Hardenberg toch nog best groot is, met een aardig winkelcentrum. Vanaf het centrum gingen wij weer op zoek naar het station, waar onze auto stond, en zijn wij naar huis gereden.

Foto’s deel 7: http://pubalbum.dengruns.nl/#38.0

Foto’s deel 8: http://pubalbum.dengruns.nl/#39.0