Pieterpad deel 12 en 13 Holten – Laren, Laren – Vorden

Op zaterdag 11 februari 2012 hebben Geertje en ik wederom 2 etappes van het Pieterpad gelopen. Deze keer van Holten naar Laren (15 Km) en van Laren naar Vorden (14 Km). Omdat beide etappes niet al te lang zijn, hadden wij besloten om deze 2 op 1 dag te gaan lopen. Hiervoor moesten wij wel vroeg vertrekken. Wij hebben de auto zo rond 08.00u bij het station van Holten geparkeerd en zijn van daaruit begonnen.

Wij hadden eigenlijk gehoopt om flink wat winterse plaatjes te kunnen schieten. Helaas bleek in die omgeving nauwelijks sneeuw te liggen. Dit had wel als voordeel dat wij er tijdens het wandelen ook geen last van hadden. De kou trotserend zijn wij aardig doorstappend gaan wandelen richting Laren. Ten opzichte van de laatste 3 tochten was er wel een groot verschil van landschap. Deze twee routes lopen voornamelijk over verharde wegen langs weilanden en zo nu en dan langs/over diverse kanalen en beekjes. Het landschap hier is ook vrij plat te noemen, terwijl wij de vorige keren aardig moesten klimmen en dalen. Een paar stukken lopen door bossen.

Er is geen horeca onderweg. Maar hier en daar zie je een bordje voor rustpunt. Bij één van die bordje stond dat je daar koffie kon pakken en dat hebben wij ook gedaan. Rond het middag uur waren wij al in Laren aangekomen. Wij hebben daar in een restaurant uitgebreid geluncht. Ik had daar een zgn. Pieterpad lunch. Dat was tomatensoep en toast met beenham. Geertje had i.p.v. beenham om kroketten gevraagd. Na de lunch liepen wij door richting Vorden. In dit stuk kom je nog wel langs een aantal leuke landgoederen. Maar voor de rest is het niet veel anders dan het stuk daarvoor.

Rond 16.00u waren wij weer in Vorden. Daar hebben wij de trein terug genomen naar Holten. Beste is om de trein van 15 minuten over het hele uur te nemen i.v.m. overstappen in Zutphen en Deventer.

Deze slideshow vereist JavaScript.