Pieterpad deel 14 en 15, Vorden – Zelhem, Zelhem – Braamt

Vorden – Zelhem, Zelhem – Braamt

Zaterdag 17 maart 2012 wederom twee etappes gelopen van het Pieterpad. Het zijn de eerste twee etappes van het tweede deel, Vorden – Zelhem (16 Km) en Zelhem – Braamt (18 Km). Gemakshalve maar doorgenummerd naar etappes 14 en 15.

We waren vroeg met de auto vertrokken richting Vorden. De auto hadden wij bij het station van Vorden neergezet. Nadat we nog even door Geertje meegebrachte koffie hadden gedronken, zijn wij zo rond 08.00u gaan wandelen richting Zelhem. We troffen het geweldig met het weer. Het was een beetje fris, maar het zonnetje scheen.

Al snel kom je langs het kasteel van Vorden, een aardig optrekje om te zien. Net voorbij dat kasteel tref je een plaquette voor de Pieterpad lopers. De route gaat vanaf hier grotendeels over onverharde paden door de bossen richting Varssel/Hengelo (Gld). Leuk stuk om te lopen. Er is weinig horeca onderweg. Bij Varssel zagen wij een theetuin en iets verderop is er een golfclub, waar wij even nog een cappuccino hebben gedronken. Een kilometer of 2 voor Zelhem misten wij een afslag. We hadden de markering aan de rechterkant wel gezien, maar die leek aan te duiden dat we rechtdoor moesten. Al redelijk snel hadden wij door dat de markering ontbrak en na het lezen van het boekje waarin stond dat wij bij huisnummer 2 links hadden gemoeten, zijn we terug gelopen. Toen pas zagen wij ook de markering aan de linkerkant van de weg. Het vreemde is ook wel dat je bij iemand over het erf moet gaan lopen om je route te vervolgen. Rond 12.30u waren wij in Zelhem.

In Zelhem hebben wij even een hapje gegeten en zijn toen iets voor half twee weer verder gaan lopen richting Braamt. Je loopt hier op een gegeven moment over landgoed Slangenburg en je komt langs het mooie kasteel Slangenburg. Net voorbij dat landgoed wordt het een stuk minder mooi. Je loopt dan vrij veel over verharde wegen en langs weilanden. In dit stuk komen wij nog langs één café-restaurant waar we nog snel even een kop thee nemen. Vervolgens gingen we de laatste 7 kilometers richting Braamt lopen. In de verte zagen wij een kerktoren en dachten dat we nog een heel eind moesten lopen, maar naar even goed op de routekaart te kijken, bleken wij een andere kant op moesten kijken, en dat zag er een stuk dichterbij. Helaas begon het ook nog even een beetje te regenen, maar dat hield gelukkig naar zo’n 10 minuten op. Vermoeid na al die kilometers kwamen we bij de bushalte van Braamt aan. Om in Vorden terug te komen moet je met de bus naar Doetinchem en daar bij het station overstappen op een andere bus naar het station van Vorden (trein moet een heel eind om). Inclusief overstap ben je een uur onderweg.

Deze slideshow vereist JavaScript.