NS wandeltocht Westerbouwing

Zondag 29 augustus 2010 een voor mij nog onbekende wandeling gelopen. NS wandeltocht Westerbouwing. Ook deze keer liep Sonja mee. En het zal ook eens niet zo zijn, maar als wij samen lopen dan hebben wij vaak ook pech wat het weer betreft. Ook deze keer. We hadden regelmatig last van wat kleinere buien. Behalve dan op het laatst toen we al bijna op het eind waren, toen barste het echt even uit.

Maar goed de wandeling. Hij begint bij station Arnhem en eindigt na 15km in Heelsum. In Heelsum kun je de bus nemen naar Arnhem of Ede/Wageningen. Alternatief zou kunnen zijn om door te lopen naar Wolfheze. Maar dat hebben wij niet gedaan. Op de website van eropuit vind je nog een aanpassing van de route, maar die zou mijn inziens wel eens verder uitgebreid kunnen worden. Vanwege de verbouwing bij station Arnhem kun je al namelijk niet de eerste straat links, maar moet je een stukje verder rechtdoor lopen. De markering is er wel voor aangepast. Maar even verder ontbreekt weer de markering en is het gokken hoe je verder moet. Gedurende de route lopen wij ook regelmatig verkeerd door een slechte omschrijving, slechte/ontbrekende markeringen, paden die bedolven zijn onder omgewaaide bomen/afgebroken takken. Dat is wel erg jammer, want de route loopt door een gevarieerd landschap. En is denk ik bij beter weer wel erg mooi te noemen.

Als je hem gaat lopen bij nat weer zorg dan voor goede waterdichte schoenen. Het kan hier en daar drassig zijn. Een andere praktische tip: als je de aanwijzingen volgt om bij de horeca in Heelsum uit te komen dan kom je ook bij een bushalte uit. Je ziet op een gegeven moment links een Italiaans restaurant (erg klein en niet geschikt voor grote groepen, maar wel lekker eten), rechts zit een Chinees. Beiden grenzen aan een drukke weg. Als je die links in gaat zie je 50m verderop de bushaltes.