NS wandeltocht Veluwezoom

Op zaterdag 26 september 2009 wederom een wandeltocht gedaan. Deze keer NS wandeltocht Veluwezoom, welke ik al een keer met Sonja heb gelopen (zie andere blog). Bij deze tocht liepen Marjon, Patricia, Geertje en voor het eerst Jeroen mee. Jeroen ken ik nog van afgelopen vakantie.

De tocht begint in Dieren en je kunt als eindpunt kiezen tussen Rheden (11 km) en Velp (14 km). Het is een redelijk pittige tocht met een aantal aardig stijgingen. We besloten daarom tot Rheden te gaan lopen. Je loopt door het gebied Veluwezoom naar de Carolinaberg en even verder op kom je bij de Posbank terecht. Dit blijft toch wel één van de mooiste stukken van Nederland die ik tot nu toe gezien heb. Bij de Posbank kwamen wij nog een aantal oud legervoertuigen tegen. Dat is ook altijd leuk om te zien. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om ergens te gaan eten/drinken.

Na lekker genoten te hebben van het mooie weer, de wandeltocht en terrasjes, zijn wij nog gaan eten in Dieren. Na eerst nog een verkeerde kant opgestuurd te zijn hadden wij het centrum gevonden. Ter info: Voorbij station linksaf in richting van waar de trein naar toe gaat die je hebt gehad om terug te komen. Klein stukje doorlopen en dan heb je rechts de Pastorie. Rest van foto’s staan in fotoalbum.