NS wandeltocht Vughtse Lunetten

Op 31 januari 2009 heb ik weer een NS wandeltocht gelopen. Deze keer was dat Vughtse Lunetten, een tocht van 10 km die begint op het centraal station in ‘s-Hertogenbosch en loopt naar het station in Vught.

In het begin loop je dwars door het centrum van ‘s-Hertogenbosch naar de St. Jan. Omdat het zaterdagmiddag was, was het daar natuurlijk erg druk. De zon scheen waardoor het lekker warm voelde, terwijl de temperatuur maar een paar graden boven 0 was. Alleen op de plekken waar je niet beschut liep was het vrij koud.

Via de oude stadswal loop je richting de Isabella kazerne. En vanaf daar loop je langs een kanaal. Dat stuk is het saaiste stuk van de wandeling. Ondanks dat er wel wat groen is, biedt het weinig variatie. Verderop wordt het mooier. Dan loop je door een bos langs Nat. kamp Vught. Door dit bos lopen diverse grachten, waardoor je een mooi gevarieerd landschap krijgt. In dit stuk is het wel wat lastiger om de weg te vinden. Voor de rest is de route goed te belopen.

Bij station Vught moet je trouwens heel goed kijken hoe je op spoor 1 (richting ‘s-Hertogenbosch) kunt komen. De route eindigt namelijk aan de kant van spoor 2. Als je dat perron oploopt dan is er aan de rechterkant een trap onder het spoor door naar perron 1. Het is alleen even lastig te zien waar precies, want het lijkt net of dat in zo’n wachtruimte zit.