NS wandeltocht Kennemerduinen

Vandaag 15 maart 2009 kon iedereen voor niks mee met de trein, mits men het Boekenweek geschenk van dit jaar bij had. Ik ben hiervoor zaterdag nog speciaal naar Oss gegaan om een boek te kopen. Hierdoor kon ik voordelig op stap. Bij slecht weer was ik misschien wel gaan winkelen of in de trein blijven zitten. Het beloofde een mooie dag te worden. In Berghem scheen de zon en de voorspellingen waren goed. Bij het station aangekomen leek het wel een gewone werkdag, zo druk was het daar. Ook in treinen zelf was het erg druk. Bijna iedereen had wel dat boekje bij zich.

Ik had gekozen om de Kennemerduinen route te gaan lopen. Deze route start in Santpoort en op een gegeven moment kan men kiezen om over het strand naar Zandvoort te gaan, of door de duinen naar Overveen. De tocht was goed te doen en in het eerste gedeelte goed aangegeven. Echter op een gegeven moment sloeg een groepje voor mij, die dezelfde route liepen, links af en ik ging hun achterna. Het bleek niet helemaal de goede weg te zijn, maar we kwamen wel uit bij Café-restaurant Parnassia uit. Dat is het punt waar je kan kiezen tussen verder via het strand of door de duinen.

Inmiddels stond er een behoorlijke wind en het was aardig bewolkt. Dus toen maar besloten om via de duinen naar Overveen te lopen. Daar liep je aardig beschut, en was het goed te doen. Echter had men hier de markering van de route wel wat beter mogen aangeven. Je moest vrij regelmatig opzoeken hoe je nu verder moest. Al bij al een leuke wandeling. Alleen een volgende keer bij beter weer over het strand naar Zandvoort?