NS wandeltocht Laag-Soeren

21-09-2008 Vanmorgen vroeg vertrokken met de trein richting Dieren. Er was goed weer voorspelt, maar misschien kwam er ook regen. Deze tocht, NS wandeltocht Laag-Soeren, is bijna 20km lang en gaat van station Dieren via Laag-Soeren naar station Brummen.

In het begin heb je een stukje waar ook de route van de Veluwezoom route loopt. Maar vanaf de Carolinaberg ga je een andere kant uit. Het eerste stuk is heuvelachtig, maar je merkt nauwelijks dat je aan het klimmen of dalen bent. Het gaat vrij geleidelijk. De Veluwezoom blijft toch wel één van de mooiere natuurgebieden die ik tot nu toe gezien heb.

In het eerste gedeelte van de route volg je de geel/rode markeringen. Op sommige plekken hadden ze daar wel wat meer markeringen aan mogen brengen. Daar was de route niet altijd duidelijk. Maar desondanks ben ik niet verkeerd gelopen. In het gedeelte met de wit/rode markeringen was alles veel makkelijker te volgen.

Vanaf Laag-Soeren loop je voornamelijk over verharde paden, wat ik zelf niet erg prettig vind. De tocht is goed te doen. Helaas valt er onderweg niet zo heel veel te zien. Maar al bij al is het wel een aardige route.

In mijn fotoalbum zijn nog een paar foto’s terug te vinden die ik tijdens deze tocht heb gemaakt.