NS wandeltocht Veluwezoom

Op zaterdag 19 juli 2008 heb ik samen met Sonja de NS wandeltocht Veluwezoom gelopen. Je start vanaf station Dieren en loopt dan via de Veluwezoom en de Posbank naar of Rheden (11 km) of naar Velp (14 km). Wij zijn naar Velp gelopen.

Het was een erg mooie wandeltocht. Het gebied is erg heuvelachtig waardoor je veel klimt en daalt. Op het laatst merk je dat dan ook wel in je boven benen. Het is zeker raadzaam om goede (berg)schoenen aan te hebben. De paden zijn lang niet altijd vlak en omdat het ook zo nu en dan regende was het hier en daar ook wat glad.

Onderweg hebben wij helaas een paar keer moeten schuilen. Gelukkig waren wij toen net onder een aantal dicht begroeide bomen. En 1 keer regende het toen wij iets gingen drinken bij de Carolinahoeve. In Velp zelf was het even de route beschrijving erbij houden, want de markeringen ontbraken hier en daar.

Ondanks het weer kunnen wij terug kijken op een leuke en gezellige middag, die wij afsloten met een etentje bij de Italiaan in Velp. Later volgende er nog wel een minpunjte. Door bliksem inslag reden er geen treinen naar Nijmegen en ben ik vanaf Arnhem via Utrecht en Den Bosch naar huis gegaan. Sonja was al eerder in de trein naar Utrecht gestapt, want zij moest naar Ede. Dus heb ik haar nog in de trein opgezocht en konden wij gezellig een stukje samen reizen.