NS wandeltocht Kampina

Eindelijk werd er voor de zaterdag 9 augustus 2008 wat beter weer voorspelt. Dus ben ik die dag de NS wandeltocht Kampina gaan doen. Deze tocht gaat over een lengte van 16 km van Boxtel naar Oisterwijk. Het begon al een beetje met pech met de trein. De sneltrein in Oss had ik gemist, dus moest ik wachten op de stoptrein naar Den Bosch. En daar moest ik weer 20 minuten wachten op de stoptrein naar Boxtel.

Eenmaal in Boxtel aangekomen kon er gewandeld gaan worden. Het was lekker weer, rond de 20 graden. Je loopt door een erg mooie streek. Vanwege het slechte weer van de laatste tijd waren er wel stukken die erg nat waren. De route staat vrij goed aangegeven. Af en toe was het wel even goed kijken, maar ik ben nergens verkeerd gelopen. Dat was de vorige keren wel eventjes gebeurd.

De omschrijving in het boekje/website, klopt niet overal. Zo word er gesproken over de Melaniedreef, terwijl er een bord stond met Annadreef. En boshuis Venhuis moet zijn Venkraai. Ook klopt hier en daar niet het afslaan bij tweede kruising of naar zoveel meter linksaf/rechtsaf. In dat laaste geval was het gewoon rechtdoor lopen. Goed uitkijken naar de markeringen en je loopt in 1 keer goed.

Zoals gezegd een mooie route. Hij is goed te doen. Minpuntje is wel dat er onderweg nauwelijks bankjes staan waarop je even kunt gaan zitten en genieten van de omgeving. Het was te nat om op de grond te zitten.

Op de terug weg nog wel weer pech gehad met de trein. In Oisterwijk had ik hem ook net gemist, 20 minuten wachten. In Boxtel sluit geen trein aan in de richting Den Bosch. Daar dus ook weer bijna een half uur moeten wachten.

In mijn fotoalbum staan nog meer foto’s.