NS Wandeltocht Naardermeer

Zondag 11-9-2011 weer eens een fatsoenlijke wandeltocht gedaan. Deze keer weer met Sonja. Wij hadden afgesproken om de NS wandeltocht Naardermeer te doen. Deze route start bij station Naarden-Bussum en is een rondwandeling om het Naardermeer van zo’n 20km.

Een groot deel van deze route is verhard, maar de delen die niet verhard zijn, zijn erg drassig. Dit staat ook wel vermeld in het boekje. Zeker als het een aantal dagen flink geregend heeft zijn waterdichte schoenen wel noodzakelijk. Natuurlijk hadden wij die ook . Na een klein stukje door Naarden gelopen te hebben kom je bij een bezoekerscentrum (Stadzigt) vanaf daar volg je eigenlijk de met blauwe pijlen aangegeven route van de rondwandeling om het Naardermeer. Je moet wel even opletten, want het is niet altijd met een blauwe pijl aangegeven maar in begin ook een paar keer met een geel bordje. Ook moet je er rekening mee houden dat er geen horeca onderweg is. Bij dat bezoekerscentrum zou als dat open is wel wat gedronken kunnen worden. Verder kan er ongeveer bij punt 4 koffie genuttigd worden bij iemand thuis tegen een kleine vergoeding (bord staat langs de route). Maak gerust ook een praatje met die mevrouw die daar woont.

De wandeltocht is goed te doen. Je krijgt niet veel te zien van het Naardermeer zelf. Er zijn hier en daar wel uitzichtpunten die iets buiten de route om liggen (staan aangegeven). Al bij al wel een aardige route, maar wel lastig lopen vanwege het drassige terrein. Bij het Fort is op dit moment trouwens een omleiding die niet goed is aangegeven. Je moet links van het Fort het terrein aflopen en dan bij de weg naar rechts, bocht naar links voorbij en dan zie je de ophaalbrug bij een sluis liggen.

Foto’s zijn terug te vinden door hier te klikken.