NS wandeltocht De Vuursche

Zondag 5 april 2009 met Sonja afgesproken om te gaan wandelen. Sonja had voorgesteld om de route van Baarn naar Hilversum te doen. Wij hadden afgesproken in Utrecht op het station en gingen naar Baarn. Tijdens die rit in de trein bleek ik de goede route uitgeprint te hebben, namelijk Landgoed Groeneveld. Maar Sonja had een andere route uitgeprint die ook in Baarn start, namelijk De Vuursche. Deze route loopt van Baarn langs Paleis Soestdijk naar Lage Vuursche om te eindigen bij station Hollandsche Rading. Aangezien ik Paleis Soestdijk nog nooit gezien had, leek mij dat ook wel een leuke route, dus hebben wij die gelopen.

Het was even zoeken bij station Baarn waar wij moesten beginnen. We dachten dat wij aan de verkeerde kant stonden van het station, maar dat bleek toch de goede kant te zijn. Eenmaal op weg begon de zon door te breken en was het lekker om zelfs zonder jas/trui verder te lopen. De wandeltocht was erg leuk en gezellig. Op een gegeven moment zitten er wel hindernissen in die niet handig zijn als je slecht ter been bent of een kinderwagen bij hebt.

Bij Lage Vuursche stonden wij versteld hoe druk het daar was. Er zijn daar heel veel pannenkoekenhuizen met terras. En die terrassen zaten ook goed vol. Lekker daar even in de zon gaan genieten van een thee met appelgebak al vorens aan de laatste kilometers te beginnen.

En net daar ging het mis. Op een gegeven moment heb je twee routes die elkaar kruisen. De geel/rode route van de NS en een wit/rode route van een andere wandeling. Normaal heb jij bij de meeste wandeltochten van de NS ook een wit/rode markering. Op het moment dat we echt zeker wisten dat we verkeerd zaten was het handiger om door te lopen naar Bilthoven i.p.v. terug naar Hollandsche Rading. En dat hebben wij dan ook gedaan.

Ter afsluiting zijn Sonja en ik nog in Utrecht wezen eten bij een Italiaans restaurant aan de gracht. Ook hier konden wij nog lekker op het terras buiten zitten. Kortom een lekker dagje uit.