NS Wandeltocht Belmonte

24-4-2010. Eindelijk schijnt de zon weer heerlijk, en kan het echte wandelen weer beginnen. Na een paar stadswandelingen, Dordrecht en Maastricht, en een paar afgelaste wandelingen, eindelijk weer een echte wandeling. Ik had samen met Sonja afgesproken om NS wandeltocht Belmonte te gaan lopen. Deze tocht van Ede naar Wageningen is 16 km, maar kan eventueel ook ingekort worden. Natuurlijk gingen wij voor de volle 16 km ;-).

Iets over 11.00u vertrokken wij vanaf station Ede-Wageningen. En snel loop je daar een natuurgebied in. Je kunt merken dat de natuur dit jaar een beetje laat op gang komt. Vele bomen en struiken keken nog vrij kaal. Omdat wij zin in koffie hadden, besloten wij om de route iets aan te passen en een stukje rechtdoor (voorbij A12) te lopen naar een pannenkoekenrestaurant met een leuke speeltuin en een groot terras. Sonja was daar vaker geweest en kende de weg. Als je iets verderop bij een bungalowpark weer links (= smalle zandweg) gaat kom je weer bij de route uit.

Vanaf hier wordt de route leuker. Je volgt dan een hele tijd een paar beekjes, die slingerend door het landschap gaan. Op een gegeven moment kwamen wij uit bij landgoed Quadenoord. Hier buiten was een beeldentuin te bezichtigen met allemaal beelden uit Zimbabwe. Het is zeer de moeite waard om dat te doen. Toegang is gratis. Het is dat wij lopend waren, want anders had ik daar misschien wel iets willen kopen.