NS Wandeltocht landgoed Groeneveld

Op zondag 27-12-2009 met Sonja gaan wandelen. Deze keer hadden wij gekozen voorNS wandeltocht Landgoed Groeneveld. Een leuke tocht van 15 km die loopt van Baarn naar Hilversum Noord. Wij hadden in Ede afgesproken en zijn vandaar uit met de trein naar Baarn gegaan. Ondanks dat het flink gedooid had was het toch nog wel op veel plekken erg glad. En dat liep niet erg prettig.

Het eerste stuk gaat door een vrij chique maar oude woonwijk van Baarn. Al redelijk snel kom je uit bij het landgoed Groeneveld met een erg mooi en goed onderhouden kasteel.

Hierna loopt de tocht langs de slotgracht naar een bosrijk gebied. En verder in de route loop je door twee heide gebieden. Onderweg tref je op diverse plekken horeca gelegenheden. Echter de in de route omschrijving genoemde kiosk “de Sailor” hebben wij niet gezien.

Het is een echt wandelgebied, want er waren ondank het wat mindere weer heel veel wandelaars. Bij de laatste 2 kilometers begon het helaas te regenen. De route is zeker de moeite waard om nog een andere keer te lopen bij beter weer. Hij staat goed aangegeven. Alleen het laatste stukje klopt de omschrijving niet helemaal en zijn ook de aanduidingen langs de weg niet goed. Normaal wordt bij een afslag een pijl gebruikt. Wat in omschrijving staat als Crailose Brug (= brug over het spoor) zit een verkeerde sticker. Je moet daarvoor linksaf naar beneden.

Na afloop zijn wij nog in Amersfoort (overstap plaats van trein) wezen eten bij een Mexicaans restaurant. Was erg lekker (en pittig).