NS wandeltocht Utrechtse Heuvelrug

1-6-2009 Gisteravond kreeg ik een smsje van Sonja: Ga jij morgen nog wandelen? Ik had haar al gemaild dat ik tweede pinksterdag ging wandelen. Dat was nog wel even afhankelijk van het weer, want een paar dagen terug gaf men nog kans op regen aan. Maar ja ik ging dus wandelen en na even met elkaar bellen hadden wij wederom afgesproken in Ede op het station. Deze keer zouden wij wel de NS wandeltocht Utrechtse Heuvelrug gaan doen. Deze tocht van 14 km loopt van station Driebergen-Zeist via Austerlitz naar station Maarn.

Het was prachtig weer om te gaan wandelen. Misschien eigenlijk wel iets te warm, maar wel goed te doen. De route is erg mooi. Je loopt al heel snel door de bossen. Ook staan er regelmatig bankjes. In het tweede gedeelte na Austerlitz meer dan in het eerste gedeelte. Ook hier tref je op sommige plaatsen bij begrazingsgebieden trapjes aan bij de afrastering, waar je dan overheen moet. Is dus niet echt handig als je slecht ter been of bijvoorbeeld een kinderwagen meeneemt. Op een gegeven moment is het pad lastig te zien door de zandverstuiving, maar als je goed kijkt vind je de weg vanzelf weer. Op sommige plekken zou de markering ook beter kunnen.

In Austerlitz ligt bij het dorpsplein een leuk café-resaturant met een behoorlijk terras. Hier hebben Sonja en ik even een kop thee met appelgebak genomen. Daarna door gelopen naar Maarn, Er waren meer mensen die dezelfde route aan het lopen waren. Alleen zagen wij op een gegeven moment een stel een afslag missen. Ze waren te ver weg om hun nog te waarschuwen. Wij hebben ze daarna niet meer terug gezien, dus ik hoop dat ze toch nog goed bij Maarn zijn aangekomen.

Vanuit Maarn gaat er geen trein naar Ede-Wageningen. Dat is op zich wel apart, want het is hetzelfde spoor. Vanuit Maarn kan wel weer naar Driebergen-Zeist. Dat hebben wij toen ook gedaan, en vandaar uit weer de trein naar Ede-Wageningen genomen. Op de terug weg zagen wij flinke bewolking. Eenmaal terug in Ede stonden wij even versteld. Het had daar geregend. Overal lagen plassen. Terwijl wij de hele tijd mooi weer hebben gehad. Ter afsluiting zijn wij nog bij een Italiaans restaurant gaan eten.